Fasadrenovering

Fasadrenovering

Vi utför alla sorters renovering av fasad. Vår erfarenhet och kompetens täcker allt ifrån kulturhistoriska fasader med strikta krav på traditionella material och utföranden som t. ex. kalkputs, traditionell kalkfärg ( s.k. Gotlands kalk ) hydraulisk kalkputs, KC-puts, rivputs, spritputs o.s.v. till moderna vatten- och vindtäta system med vindspärr och självdränerande isolering, som t.ex. STO Therm Variro D m.fl.

Som ett helt fristående företag, kan vi leverera material och system från samtliga svenska leverantörer i branschen. Därför kan vi också renovera fasader oavsett om det handlar om Webers Serporoc isolering som råkat ur för en vattenskada, eller en utnött genomfärgad kalkputsvägg med traditionellt material från Målar-kalk i Skåne.

Eftersom fasadrenovering, till skillnad från nerknackning och hel omputsning eller isolering, oftast handlar om att spara allt som inte är skadat, kan det ibland vara svårt att bedöma hur arbetet bäst utförs. Ibland kan det finnas skadliga täta färgmaterial på väggen sedan tidigare renoveringar under 80-90-tal, som helt måste avlägsnas för att fasaderna inte skall vittra sönder under färgen, inom några få år. Andra gånger kan vissa material lämnas kvar, eller öppnas upp då de inte utgör samma skaderisk. Vi hjälper gärna till att göra en bedömning av en gammal fasad för kunden, så ifall ni har en fastighet vars fasader kan vara på gång att behöva ett underhåll, så kontakta oss för en kostnadsfri bedömning och offert för det vi anser är den mest ekonomiska och långsiktiga lösningen för just er.

RV Fasad | Specialister inom fasadrenovering