RV Fasad

Balkongrenovering

Vi renoverar era balkonger!

Vi utför balkongrenoveringar på befintliga betongbalkonger. Det kan handla om att armeringsjärnen sticker ut och sprängt sönder delar av betong. Balkongen kan ha gjutits fel i ett tidigare skede, eller så har material och täckskikt inte matchats för aktuell miljöpåverkan och beständighetskrav. Balkongen kan även vara så gammal att den helt enkelt har nått sin maxålder och behöver rivas och gjutas om helt eller delvis.

Kanske har ni redan tagit en konsult som föreskrivit renovering eller omgjutning. I så fall är det enkelt för oss att utifrån detta lämna ett pris för arbete enligt handlingar. Om kunden inte själv har tagit fram handlingar för balkongarbeten så är det inget bekymmer, då vi har den kompetensen själva och kan erbjuda den tjänsten. Troligt är då att vi måste göra ett karbonatiseringstest och eventuellt andra prover, innan vi kan rekommendera något. När detta är gjort kan vi lämna förslag och pris på lämpligt utförande och betong.

Andra tjänster hos RV Fasad

Armering av balkong

Vid helgjutning av balkonger måste flera olika saker tas med i beaktning. Formdimensionering, armering, betongkvalitet, samt räckens utformning och fästen. För att allt ska bli bra och lagenlig krävs en del beräkningar och ritningar som styr val av material och metod. Vi är certifierade (klass I och II utfärdade av CBI och Teknologisk institut) och kan sköta hela processen från konstruktions-ritningar till färdig produkt. Ibland kan befintlig dragarmering sparas och endast kompletteras med ny krymparmering. Andra gånger krävs att ny dragarmering injekteras in i valv, om den befintliga är i för dåligt skick eller bristfällig på annat sätt. Oavsett hur det ser ut kan vi på ett tryggt och professionellt sätt ta fram en gångbar lösning för ett snyggt och beständigt slutresultat.

Kontakta oss för rådgivning offertförfrågan svar på era frågor!

Kontakta oss direkt på telefon eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Kontaktformulär

Mer om dig:
Du kontaktar oss som:
Ditt meddelande:

Tidigare referenser inom fasad- och sockeltvätt

Brf Riddarsporren

Beställare: Privat Brf
Byggtid: Maj 2022 – November 2022
Beskrivning: Totalentreprenad
Omfattning: Nedknackning och omputsning av fasad mot gata. Avfärgning med kalkfärg. Renovering av sockel. Målning av fönsterbleck och fasadplåtar. Nya stuprör. Nya sockelplåtar på balkonger. Inspårning av utanpåliggnde el.

Brf riddarpsporren på Surbrunnsgatan

Vanliga frågor om balkongrenoveringar

Karbonatisering innebär att koldioxid från luften reagerar med kalciumhydroxid i härdad betong vilket sänker pH-värdet och kan få armeringen att korrodera.

Detta kan vara ett problem för betongkonstruktioner, eftersom det kan leda till nedbrytning av betongen över tid, vilket kan försvaga strukturen och mindre hållbar över tid

Det korta svaret på när man behöver renovera balkonger är någonstans mellan varje 25:e och 50:e år.

Vissa balkonger behöver renoveras oftare än så. Detta kan bero på plötsliga olyckor eller skador mot balkongen, tidigare dåligt konstruerade balkonger, hur bra de har underhållits tidigare eller om de exponerats för tuffare väder. Det är värt att komma ihåg att balkonger har en kortare livslängd än själva fastigheten.

Vi renoverar i Stockholm och Uppsala med omnejd.