RV Fasad

Balkongutredning

Behöver era balkonger få sig ett lyft?

Har balkongerna i er Brf börjat se lite trista ut? Synliga armeringsjärn och sprickor i betongen? Balkongen kan vara så gammal och i sådant skick att den helt enkelt har nått sin maxålder och behöver rivas och gjutas om helt eller delvis. Men det behöver inte vara så. Det kanske räcker med att åtgärda de synliga skadorna och behandla balkongen med en karbonatiseringshämmande ytbehandling. Då kan ni förlänga livet på era balkonger med 20 år till en bråkdel av kostnaden jämfört med vad det kostar att riva de gamla och gjuta nya balkonger.

Vi utreder genom platsbesök

Innan ni planerar och projekterar en balkongrenovering kan vi komma på platsbesök för att göra en bedömning. Genom att göra karbonatiseringsmätningar av betongen i kombination med en täckskiktsmätning av befintlig och vital armering så får ni en aktuell status på balkongens skick och vilka åtgärder som krävs. Om täckskiktet, alltså avstånden mellan ytan av betongen och armeringsjärnen, understiger måttet på karbonatiseringen så finns inte längre något skydd mot korrosion. Om täckskiktet är större än karbonatiseringsdjupet finns det i stället goda möjligheter att avsevärt förlänga livstiden på balkongen.

Med rätt och precis information i god tid, kan man ofta hitta hållbara sätt att renovera och förlänga livstiden rejält på utsatta betongkonstruktioner. Något som givetvis är bra för både miljön och plånboken.

Karbonatisering: Det innebär att koldioxid från luften reagerar med kalciumhydroxid i härdad betong vilket sänker pH-värdet och kan få armeringen att korrodera.

Balkonggjutning

Få konsultation inför balkongprojektet

Kontakta oss direkt på telefon eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Kontaktformulär

Mer om dig:
Du kontaktar oss som:
Ditt meddelande: