RV Fasad

Fönsterrenovering

Renovering av fönster

Regn, vind, snö, sol, värme, kyla, torr luft samt mekanisk nötning gör att det blir stor skillnad på fönsters livslängd, beroende på vilket virke och material ett fönster består av.

Gamla träfönster (50-tal och tidigare) är så gott som alltid tillverkade av rejält kärnvirke för att garantera en mycket lång livslängd. För att det skall vara ekonomiskt försvarligt att renovera befintliga fönster är det en förutsättning att både de befintliga fönstren och det nya materialet består av virke av bästa kvalité.

Ibland kan det räcka med att rengöra, kitta och måla fönster utvändigt och emellan, andra gånger kan snickeriförbättringar behöva göras genom byte av karm- och bågbottenstycken samt partiell ilusning av sidostycken (karm- och/eller båge-). Liksom vid fasadrenovering är varje fall av fönsterrenovering unikt och kräver en noggrann genomgång för att bedöma hur mycket som kan sparas, då gammalt kärnvirke i gott skick fortfarande är ett mycket bra långsiktigt material att bygga på, bara det behandlas och skyddas rätt med ordentligt kitt och ändamålsenlig färg.

Andra tjänster hos RV Fasad

Förläng livslängden på fönster genom renovering

Som med allt annat, innebär en kontinuerlig tillsyn och kompletteringsmålning av fönster att livslängden förlängs avsevärt. Hur ofta det behöver göras beror i stort sett på två olika faktorer. Den ena hänger ihop med vilka material man har kittat och målat med. Den andra handlar om fönstrets läge – står fönstret utsatt mot stark sol, ligger snö emot, öppnas det ofta o.s.v. Allt detta tar vi noggrant hänsyn till när vi kommer och gör en bedömning av arbetets omfattning och lämnar en kostnadsfri offert, så att kunden kan vara trygg med den lösning och de garantier som vi erbjuder, efter renoveringen. Skulle det vara så illa att de befintliga fönstren av något skäl inte är lönsamma att renovera, kan vi i stället lämna offert på fönsterbyte – antingen med insticksfönster eller hela paket med nya karmar och komplett anpassning till omgivande byggnation.

Tidigare referenser inom fasad- och sockeltvätt

Brf Riddarsporren

Beställare: Privat Brf
Byggtid: Maj 2022 – November 2022
Beskrivning: Totalentreprenad
Omfattning: Nedknackning och omputsning av fasad mot gata. Avfärgning med kalkfärg. Renovering av sockel. Målning av fönsterbleck och fasadplåtar. Nya stuprör. Nya sockelplåtar på balkonger. Inspårning av utanpåliggnde el.

Brf riddarpsporren på Surbrunnsgatan

Tidigare referenser inom fasad- och sockeltvätt

Få svar på era funderingar kring fönsterrenoveringar

Kontakta oss för rådgivning offertförfrågan svar på era frågor!

Kontakta oss direkt på telefon eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Kontaktformulär

Mer om dig:
Du kontaktar oss som:
Ditt meddelande: