Fönsterbyte

Fönsterbyte

När fönster av olika skäl inte låter sig målas eller renoveras (långt gången slitage, dåliga fönster, undermåligt drevade, enkelglas osv.) och det enda återstående alternativet är ett förestående fönsterbyte, finns en rad viktiga perimetrar att ta hänsyn till.

Krav på isoleringsförmåga, estetisk utseende, ekonomisk budget och vardaglig funktion är bara några av de sakerna som avgör exakt vilka fönster som kan rekommenderas till befintlig fastighet. Andra frågor kan beröra yttre krav som t.ex. om huset är k-märkt, krävs insynsskydd eller förstärkt glas för att motverka sabotage och olyckshändelser.

Efter noggrann bedömning på plats tar vi gärna tillsammans med kunden fram och offererar förslag som täcker alla tänkbara rimliga behov för den aktuella fastigheten. Kanske vill kunden låna ett löst demofönster för att visa de boende innan bytet beställs. Kanske vill man ha fönster lika befintliga, men med en eller två nya funktioner. Kanske vill man ha Kipp dreh system så att fönster går att öppna åt olika håll för barnsäker vädring. Det kan även finnas specifika önskemål om hur invändiga ventiler ska se ut och fungera. Oavsett vilka önskemålen är, kan vi ta fram ett förslag på en helhetslösning som passar kundens specifika önskemål, eftersom vi redan har ett brett samarbete med olika leverantörer inom branschen (LEIAB, elitfönster m.m.) och kan skräddarsy lösningar utifrån behov, istället för att vara fast vid enskild leverantörs begränsade utbud.

En mycket viktig aspekt i fönsterbytet är den framtida energisparsmöjligheten med nya välisolerade fönster. Ett fönster-paket är dock aldrig tätare än dess svagaste länk, vilket ställer höga krav på yrkesmässighet i samband med drevning och vindtätning. Ändå är det konstigt nog just där som det på marknaden finns de absolut största bristerna i dagsläget. Därför har vi på RV Fasad & Bygg utvecklat ett unikt egenkontrollsystem för att säkerställa även den biten, så att våra kunder alltid kan känna sig trygga – oavsett om vi byter 100 eller 1000 fönster i fastigheten.

RV Fasad | Specialister inom fasadrenovering